Dr. Oetker Mieszanka na sernik 490g
Kod: 617437Gwarantujemy
w całej PL
Import z zagranicy
Dla zarejestrowanych klientów
Opis szczegółowy produktu
Sypka mieszanka do przygotowania światowej specjalności serowej.
Proste przygotowanie, wystarczy dodać masło, twaróg, mleko i jajka. Wyjątkowa receptura dr. Oetker!
Opakowanie zawiera: 330 g mieszanki na ciasto 160 g mieszanki na nadzienie
Do tego potrzebować trzeba będzie: na ciasto: 180g masła lub margaryny na nadzienie: 500g twarogu półtłustego, 300 ml tłuste mleko, 3 jajka (rozmiar M)
Wszystkie rodzaje piekarników należy dobrze przed pieczeniem podgrzać! Piekarnik elektryczny: 160°C 60 - 70 min. Piekarnik z termoobiegiem: 150°C 60 - 70 min. Piekarnik gazowy: średni poziom 60 - 70 min. Podczas pieczenia szanuj doświadczenie z własnym piekarnikiem!
Przygotowanie:
1. Zawartość torebki z ciastem wsypać do miski lub na blat. Dodać masło lub margarynę i wyrobić ręcznie na gładką masę. Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy (około 26 cm). Dociskamy do dna formy i wzdłuż brzegów tak, aby powstał brzeg o wysokości około 3 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.
2. W celu przygotowania nadzienia zawartość torebki wymieszać z masą do nadzienia z twarogu, jajek i mleka. Dobrze wymieszaj trzepaczką i polej ciasto. Pieczemy. Czas i temperaturę pieczenia podano w tabeli. Nie otwieraj bez potrzeby piekarnika podczas pieczenia.
3. Po upieczeniu odstawić sernik do całkowitego ostygnięcia.
Składniki: Mąka pszenna, Cukier, Skrobia kukurydziana, Modyfikowana skrobia ziemniaczana, Sól, Regulator kwasowości (kwas cytrynowy), Aromaty
Fakty żywieniowe:
Wartości odżywcze na 100ml:
Wartość energetyczna 1023 kj / 244 kcal
Tłuszcze 11,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g
Węglowodany 27,3 g
w tym cukry 13,8 g
Białko 9g
Sól 0,26 g
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Artykuły spożywcze |
---|---|
Waga: | 0.5 kg |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.