Dr.Oetker Mieszanka na ptysie 290g

Kod: 601948
Nowość
Marka: Dr. Oetker
zł11,90
w magazynie
Możliwości transportowe

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Opakowanie zawiera mieszankę do przygotowania ciasta francuskiego oraz mieszankę do przygotowania kremu. Z ich pomocą Twoje ptysie waniliowe będą jak od mistrza cukiernictwa. Wystarczy dodać jajka, mleko, cukier i masło i bez problemu można zrobić 30 puszystych ptysiów. Pyszny deser na niedzielne popołudnie o zapachu wanilii. Uszczęśliwisz swoich bliskich domowymi wypiekami, a ich przygotowanie jest tak proste, że każdy sobie z tym poradzi!

Opakowanie zawiera: 140g mieszanki do przygotowania ciasta 150g mieszanki do przygotowania kremu dodatkowo potrzeba dodać do ciasta: 125 g miękkiego tłuszczu roślinnego do pieczenia, 250 ml wody, 3 jajka (rozmiar M ) na krem: 650 ml mleka, 150g masła, 60g mąki, cukier.

Dobrze rozgrzej wszystkie rodzaje piekarników przed pieczeniem! Piekarnik elektryczny: 200°C 20 - 25 min. Piekarnik z termoobiegiem: 180°C 20 - 25 min. Piekarnik gazowy: średni poziom 20 - 25 min. Nie otwieraj piekarnika przez pierwsze 15 minut pieczenia! Podczas pieczenia szanuj doświadczenie z własnym piekarnikiem!

1. Przygotowanie ciasta: Zagotować tłuszcz roślinny i wodę. Do wrzącej masy wsypać zawartość torebki z masą ciasta, cały czas mieszając i mieszać aż ciasto będzie gładkie. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do schłodzonego ciasta dodać 3 całe jajka i ubijać mikserem ręcznym przez około 3 minuty. Następnie ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego z rurką w kształcie gwiazdy i na wysmarowanej tłuszczem blasze robimy wianki o średnicy około 6 cm. Piec w nagrzanym piekarniku. Czas i temperaturę pieczenia podano w tabeli. Po ostudzeniu przeciąć wianki wzdłuż.

2. Przygotowanie kremu: Zawartość torebki wymieszać z masą śmietankową w 250 ml mleka. Pozostałe mleko zagotować. Do wrzącego mleka wlać mleko i proszek i gotować przez około 2 minuty, ciągle mieszając. Po ugotowaniu odstawić krem ​​do ostygnięcia. Ubij masło i cukier elektrycznym mikserem ręcznym, aż się spieni i stopniowo ubij schłodzoną śmietankę.

3. Przygotowanie wianków: za pomocą rękawa cukierniczego spryskać schłodzony spód wianków przygotowanym kremem i zawinąć górną część wianków. Na koniec posypujemy wianki cukrem. Pozostaw do stwardnienia w lodówce na 2 godziny.

Składniki: Mąka pszenna, skrobia kukurydziana, cukier, substancje spulchniające (diwodorodifosforan sodu, wodorowęglan sodu), aromat, sól spożywcza, barwniki (beta-karoten, ryboflawina) ALERGENY Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)

Fakty żywieniowe:
Wartości odżywcze na 100ml:
Wartość energetyczna 882 kj / 210 kcal
Tłuszcze 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,7 g
Węglowodany 14,9 g
w tym cukry 9,4 g
Białko 3,3 g
Sól 0,08 g

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: