Dr.Oetker Ciasto kopiec kreta 410g
Kod: 07209Gwarantujemy
w całej PL
Import z zagranicy
Dla zarejestrowanych klientów
Opis szczegółowy produktu
Dr.Oetker Ciasto kretowe 1x410g
NAZWA PRAWNA ŻYWNOŚCI
Ciasto kretowe 410 g, luźna mieszanka ciast
SKŁADNIKI
Cukier, MĄKA BIAŁA, płatki czekoladowe (cukier, miazga kakaowa, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, masło kakaowe, emulgator (lecytyny)), MĄKA BIAŁA, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych z kwasem mlekowym, estry poliglicerolu z kwasami tłuszczowymi, syrop glukozowy, MLEKO SUSZONE, stabilizator (difosforan sodu)), dekstroza, żelatyna jadalna, substancje spulchniające (diwodorofosforan sodu, wodorowęglan sodu), modyfikowana skrobia ziemniaczana, aromat, sól jadalna, substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza). Papierowe płatki śniegu z wafli: skrobia, modyfikowana skrobia kukurydziana, aromat, substancje słodzące (sacharyna i jej sól sodowa, acesulfam K)
ALLERGENY
Zboża zawierające gluten,Mleko i produkty mleczne (łącznie z laktozą), MOŻE ZAWIERAĆ: Jaja i produkty jajeczne
INFORMACJA ŻYWIENIOWA/JEDNOSTKA
100 g Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia : 1327 kJ,Wartość energetyczna : 317 kcal,Białko : 3,8 g,Węglowodany : 24,7 g, w tym cukry : 14,4 g,Tłuszcz : 19,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 11,9 g,Błonnik : 0,9 g,Sód : 0,2 g,* ciasto przygotowane według przepisu z margaryną, mlekiem półtłustym (zawartość tłuszczu 1,5%) i bitą śmietaną (zawartość tłuszczu 33%),** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal
DANE ŻYWIENIOWE/PORCJE
w 1 porcji á 68 g Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia : 916 kJ,Wartość energetyczna : 219 kcal,Białko : 2,6 g,Węglowodany : 17,0 g, w tym cukry : 10,0 g,Tłuszcz : 13,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 8,2 g,Błonnik : 0,6 g,Sód : 0,1 g,* ciasto przygotowane wg przepisu z margaryną, mlekiem półtłustym (zawartość tłuszczu 1,5%) i bitą śmietaną (zawartość tłuszczu 33%) ,** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal (%**) Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia,wartość energetyczna : 11 %,Białko : 5 %,Węglowodany : 6 %, w tym cukry : 11 %,Tłuszcz : 19 %, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 41 %,Błonnik : 2 %,Sód : 4 %,* ciastko przygotowane według przepisu z margaryną, mlekiem półtłustym (zawartość tłuszczu 1,5 %) i bitą śmietaną (zawartość tłuszczu 33 %),** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal.
WAGA/OBJĘTOŚĆ
Waga brutto: 461 g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu!
PRODUCENT
Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Republika Czeska www.oetker.cz
REPUBLIKA CZESKA, OETKER LTD.
Opakowanie zawiera: Na ciasto: 100 g miękkiej margaryny lub masła, 2 jajka (rozmiar M), 75 ml mleka (7 łyżek stołowych) Na nadzienie: 3 banany, 500-600 ml schłodzonej bitej śmietany, 100 ml zimnej wody Przed pieczeniem dobrze rozgrzać wszystkie piekarniki! Piec elektryczny: 170 °C 35 - 40 min. 150 °C 35 - 40 min. Piekarnik gazowy: średni 35 - 40 min. Szanuj doświadczenie własnego piekarnika podczas pieczenia! 1) Przygotuj ciasto Do miski włóż masę na ciasto, margarynę lub masło, jajka i mleko. Wymieszać elektrycznym mikserem ręcznym, najpierw na najniższym, a następnie na najwyższym ustawieniu przez około 3 minuty. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, wygładzić i upiec. Czas i temperatura podane są w tabeli. Po upieczeniu zdjąć brzegi formy i pozostawić do ostygnięcia. 2. Za pomocą łyżki wydrążyć ciasto na głębokość 1/2 cm. Pozostawić obręcz o szerokości 1 cm. Wydrążoną część skórki z grubsza pokruszyć w misce. 3. Przygotowanie nadzienia i dekoracja tortu Obierz banany, przekrój je na pół wzdłuż i ułóż płaską stroną do góry na wydrążonym cieście. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Mieszankę do nadzienia przełożyć do dużej miski i dodać odmierzoną ilość wody. Mieszać przez 1/2 minuty ręcznie za pomocą trzepaczki. Następnie natychmiast dodać bitą śmietanę w dwóch etapach, a na koniec wiórki czekoladowe. Na wierzchu ciasta ułożyć nadzienie z bitej śmietany w kształcie kopuły aż do krawędzi i posypać pokruszonym ciastem. Zostawić w lodówce na około 3 godziny do zastygnięcia.
Pochodzenie
Czechy
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Słodkie wypieki |
---|---|
Waga: | 0.41 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.