Dr.Oetker Sypka mieszanka na czekoladowe muffiny 300g
Kod: 617475Gwarantujemy
w całej PL
Import z zagranicy
Dla zarejestrowanych klientów
Opis szczegółowy produktu
Sypka mieszanka do przygotowania muffinek czekoladowych z kawałkami czekolady.
Wystarcza na 10 muffinek.
Proste i szybkie przygotowanie, wystarczy dodać wodę, olej i jajka.
Do każdego opakowania dołączone są papierowe foremki na muffinki.
Jeśli tak jak my jesteś miłośnikiem muffinek, nie wahaj się! Pyszne czekoladowe babeczki Dr Oetker zadowoli kubki smakowe nawet największych smakoszy.
Z mieszanki Dr. Oetkera bardzo prosto.
Doskonała przekąska dla dzieci w szkole lub dla dorosłych do kawy!
Dr. Czekoladowe Muffinki Oetker z pewnością staną się ulubionym deserem w Twoim domu.
Opakowanie zawiera: 300 g mieszanki do przygotowania ciasta 10 papierowych kubeczków należy dodać do tego: 110 ml wody (11 łyżek) 40 ml oleju (4 łyżki) 1 jajko (rozmiar M)
Wszystkie rodzaje piekarników należy dobrze rozgrzać przed pieczeniem! Piekarnik elektryczny: 180°C 15 - 20 min. Piekarnik z termoobiegiem: 160°C 15 - 20 min. Piekarnik gazowy: średni stopień 15 - 20 min. Podczas pieczenia szanuj doświadczenie z własnym piekarnikiem!
Przygotowanie:
1. Umieść 10 papierowych kubków na blasze do pieczenia.
2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do miski, dodaj wodę, olej i jajka. Za pomocą trzepaczki lub drewnianej łyżki wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
3. Za pomocą dwóch łyżek stołowych napełnij ciastem papierowe foremki (około trzech czwartych) i upiecz. Czas i temperaturę pieczenia podano w tabeli. Upieczone muffiny odstawić do ostygnięcia i podawać w papierowych kubeczkach.
Wskazówka: Muffiny marmurkowe (20 szt.) Kupimy 2 x Muffiny Dr. Oetker: 1x Babeczki z kawałkami czekolady klasyczne (jasne). 1x Muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady. Przygotuj oba ciasta zgodnie z instrukcją. Napełniać babeczki na przemian jasnym i ciemnym ciastem i widelcem formować marmurkowy wzór. Pieczemy wg tabeli.
Składniki: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, kawałki czekolady 6,0% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat), fruktoza, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, diwodorodifosforan sodu), sól, stabilizator ( karboksymetyloceluloza) ALERGENY Zboża zawierające gluten MOŻE ZAWIERAĆ: Jaja i produkty jajeczne
Fakty żywieniowe:
Wartości odżywcze na 100ml:
Wartość energetyczna 1269 kj / 301 kcal
Tłuszcze 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 45,4 g
w tym cukry 25,1 g
Białko 5,7 g
Sól 0,68 g
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.