Dr.Oetker Tort paryski 550g
Kod: 18960Gwarantujemy
w całej PL
Import z zagranicy
Dla zarejestrowanych klientów
Opis szczegółowy produktu
Dr.Oetker Ciasto paryskie 1x410g
NAZWA PRAWNA ŻYWNOŚCI
Ciasto Paryskie 550 g, luźna mieszanka ciastek
SKŁADNIKI
Mąka pszenna, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, wiórki czekoladowe; kraj pochodzenia Niemcy; 7 %, (cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny), aromat), substancje spulchniające (dwuwodorofosforan sodu, wodorowęglan sodu), sól, błonnik, aromat.
ALLERGENY
Zboża zawierające gluten, MOŻE ZAWIERAĆ: Jaja i ich produkty, Mleko i jego produkty (łącznie z laktozą)
DANE ŻYWIENIOWE/JEDNOSTKA
100 g Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia : 1134 kJ,Wartość energetyczna : 272 kcal,Białko : 4,8 g,Węglowodany : 28,8 g, w tym cukry : 14,0 g,Tłuszcz : 16,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,3 g,Błonnik : 2,0 g,Sód (Na) : 0,2 g,* ciasto przygotowane zgodnie z zaleceniami,** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal.
DANE ŻYWIENIOWE/PORCJE
W 1 porcji i 69 g Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia : 782 kJ,Wartość energetyczna : 188 kcal,Białko : 3,3 g,Węglowodany : 19,9 g, w tym cukry : 9,7 g,Tłuszcz : 11,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 5,7 g,Błonnik : 1,4 g,Sód (Na) : 0,1 g,* ciasto przygotowane zgodnie z instrukcją,** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal (%**) Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia , wartość energetyczna : 9%,Białko : 7%,Węglowodany : 7%, w tym cukry : 11%,Tłuszcz : 16%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 29%,Błonnik : 6%,Sód (Na) : 4%,* ciasto przygotowane zgodnie z instrukcją,** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal.
WAGA/SKŁADNIKI
Waga brutto : 600 g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu!
PRODUCENT
Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Republika Czeska www.oetker.cz
REPUBLIKA CZESKA, OETKER LTD.
Opakowanie zawiera: 260 ml wody, 30 ml oleju, (3 łyżki stołowe), 1-2 jajka (rozmiar M) Na krem: 400-500 ml bitej śmietany Przed pieczeniem dobrze rozgrzać wszystkie piekarniki! Piec elektryczny: 150 °C 35-40 min. 130 °C 35-40 min. Piekarnik gazowy: średni 35-40 min. Szanuj doświadczenie własnego piekarnika podczas pieczenia! Polecamy okrągłą formę do ciasta O 26 cm. 1. Wlać bitą śmietanę, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, a następnie umieścić w lodówce i schłodzić przez co najmniej 3 godziny. Najlepiej pozostawić krem do ostygnięcia na noc. 2. Przygotowanie crust Opróżnij zawartość torebki z mieszanką crust do miski, dodaj wodę, olej i 1 lub 2 łyżki. Ciasto ubić wałkiem lub trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Gładkie ciasto wlać do wysmarowanej i oprószonej mąką tortownicy, wstawić do piekarnika i upiec. Czas i temperatura pieczenia podane są w tabeli. 3. Wykończenie ciasta Pozwól upieczonemu ciastu ostygnąć, a następnie przetnij je raz wzdłuż. Schłodzony krem paryski ubić elektryczną ręczną trzepaczką na średnich obrotach do uzyskania sztywnej masy. Połową paryskiej bitej śmietany posmaruj spód tortu, przykryj wierzch tortu i pozostałą bitą śmietaną posmaruj wierzch i brzegi tortu. PORADA: Tort można udekorować goloną czekoladą lub dekoracjami Dr. Oetkera. Można też dodać do ciasta pokrojone banany i ułożyć je na dolnej skórce pod kremem.
Pochodzenie
Czechy
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Słodkie wypieki |
---|---|
Waga: | 0.41 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.