Kapary Occhiello w soli 500g

Dostępność w magazynie
Możemy doręczyć do:
17.4.2025
Opcje dostawy
Kod: 60008
zł17,80 zł14,47 bez VAT
Kapary Occhiello w soli 500g

Aromatyczne kapary (wł. capperi) dodają charakterystycznego smaku sałatkom, makaronom, sosom i tuńczykowi.

Kaparów nie należy gotować, lecz dopiero dodawać do gotowej potrawy, w przeciwnym razie stracą swój smak.

Krzewy kaparów nie wymagają trudnych warunków do wzrostu. Rosną wzdłuż całego wybrzeża Włoch. Najbardziej odpowiednie dla nich jest skaliste podłoże i mur, po którym mogą się wspinać.
Kapary to nie owoce, lecz jeszcze zamknięte pąki krzewów kaparowych. Po zbiorze moczy się je przez kilka dni w occie lub słonej wodzie, aby zneutralizować ich gorzki smak.

Składniki: Kapary 70%, sól 30%


Przed użyciem kapary marynowane w soli należy umyć w wodzie!
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa