Kapary Occhiello w soli 500g
Kod: 60008Gwarantujemy
w całej PL
Import z zagranicy
Dla zarejestrowanych klientów
Opis szczegółowy produktu
Aromatyczne kapary (wł. capperi) dodają charakterystycznego smaku sałatkom, makaronom, sosom i tuńczykowi.
Kaparów nie należy gotować, lecz dopiero dodawać do gotowej potrawy, w przeciwnym razie stracą swój smak.
Krzewy kaparów nie wymagają trudnych warunków do wzrostu. Rosną wzdłuż całego wybrzeża Włoch. Najbardziej odpowiednie dla nich jest skaliste podłoże i mur, po którym mogą się wspinać.
Kapary to nie owoce, lecz jeszcze zamknięte pąki krzewów kaparowych. Po zbiorze moczy się je przez kilka dni w occie lub słonej wodzie, aby zneutralizować ich gorzki smak.
Składniki: Kapary 70%, sól 30%
Przed użyciem kapary marynowane w soli należy umyć w wodzie!
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.