Kapary Occhiello w soli 500g

Kod: 60008
zł17,80
w magazynie
Opcje dostawy

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Aromatyczne kapary (wł. capperi) dodają charakterystycznego smaku sałatkom, makaronom, sosom i tuńczykowi.

Kaparów nie należy gotować, lecz dopiero dodawać do gotowej potrawy, w przeciwnym razie stracą swój smak.

Krzewy kaparów nie wymagają trudnych warunków do wzrostu. Rosną wzdłuż całego wybrzeża Włoch. Najbardziej odpowiednie dla nich jest skaliste podłoże i mur, po którym mogą się wspinać.
Kapary to nie owoce, lecz jeszcze zamknięte pąki krzewów kaparowych. Po zbiorze moczy się je przez kilka dni w occie lub słonej wodzie, aby zneutralizować ich gorzki smak.

Składniki: Kapary 70%, sól 30%


Przed użyciem kapary marynowane w soli należy umyć w wodzie!
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w krótkim czasie.

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa