Krem z oryginalnych karmelowych herbatników Lotus do smarowania naleśników, wafli, gofrów, chleba itp.
Herbatniki Lotus swoją karierę rozpoczęły w 1932 roku w Belgii. Rodzinna piekarnia Boone – ów wyrabiała je według sekretnego przepisu i oferowała na lokalnym rynku. Dzisiaj Lotus Bakeries to duże przedsiębiorstwo kultywujące tradycję i poszerzające asortyment o nowe produkty.
Kremy na bazie ciasteczek to dość nowy pomysł piekarni Lotus. Wymyślone w 2007 roku podbijają kubki smakowe zakochanych do tej pory w klasycznych karmelowych herbatnikach. Nie zawierają sztucznych barwików, utwardzonych tłuszczów, wzmacniaczy smaków oraz produktów poddanych modyfikacjom genetycznym. Stanowią alternatywę dla innych smarowideł oraz łączą to, co w kremach najlepsze – uniwersalność oraz tradycyjny smak ciasteczek Lotus.
Polecamy!
SKŁADNIKI
Ciasteczka karmelowe 57% masy. (mąka PSZENNA, cukier, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy), syrop cukrowy, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), mąka SOJOWA, sól kuchenna, cynamon) olej rzepakowy cukier emulgator (lecytyna sojowa) regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
ALERGENY
Zboża zawierające gluten
Wartość energetyczna na 100g 590 kcal/2457 kJ Tłuszcze 39,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g Węglowodany 56 g w tym cukry 36,2 g Błonnik 0,8 g Białka 2,8 g Sól 0,53 g
Waga: 400g